•         

            

            

  • HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

Yaz tatili gezintileri :)

sinemay

Yeni Cüce
Katılım
30 Kasım 2017
Mesajlar
20


Komşu ülkelerden Bulgaristan’a geçtiğimiz yıl bir iş gezisi nedeniyle yolculuk yaptım ve burada yaşadığım anları baz alarak ülke hakkında pek çok bilgi edinebilirsiniz. Başkent Sofya’ya havayolu ile gidebiliyorsunuz. Bu aşamada vize şartı var tabi.

Yeşil pasaport haricindeki tüm durumlarda vize gerekiyor, yeşil pasaport sahiplerine belirli bir gün durumunda vizesiz kalma imtiyazı sağlanıyor. Bulgaristan gezi işlemleri için bu konuda aktif olarak görev yapan firmalardan yararlanabilir ve haftalık turlara katılabilirsiniz.

Karadeniz’e kıyısı olan yerleşim yerinde para birimi olarak Lev tercih ediliyor ve Türk lirası ile hemen hemen eşit değerde kura sahip. Bu nedenle bölgede yaşam için harcamalar ülkemiz ile çok benziyor. Yakın dönemde para birimini Euro olarak değiştirip ülkenin statü değişikliğini sağlayacaklarını duydum.
Ülkede Burgaz, Plevne, Sofya ve daha pek çok şehir yer alıyor. Konaklamak için Sofya, Varna ya ad Burgaz’da yer alan otelleri tercih edebilirsiniz. Maddi olarak imkânlarınız iyi ise Varna’da bulunan otelleri lüks olması açısından tavsiye edebilirim. Tek yönlü ulaşımın sağlandığı yollarda oldukça akıcı bir biçimde seyahat edebiliyorsunuz.



KAPADOKYA’NIN TARİHİ
İlk ismi Asurlular tarafından konulan Katpatuka şehri yani Kapadokya güzel atlar ülkesi olarak tanımlanmaktadır. Kapadokya tarihte Anadolu hükümdarları ve göçmenler için her zaman önemli bir kontrol bölgesi olmuştur. İlk başta özgür krallık varken sonrasında hitit imparatorluğunun merkezi ardından Pers imparatorluğunun satraplığı, Roma’nın eyaleti sonra Bizans ve Osmanlı’ya kadar uzayan bir tarihe geçmişe sahiptir.

Tarihinden öte günümüzde Kapadokya’nın en ilgi çeken yanı jeolojik, morfolojik ve arkeolojik özellikleridir. Benzersiz arazi şekilleri volkanik ve nehir faaliyetlerinden kaynaklıdır.

PERİ BACALARI NASIL OLUŞMUŞTUR?

Erciyes ve Hasandağ gerekli ham maddeyi milyonlarca yıl bölgeye püskürtmesiyle ilk patlamalar sonucu tüf adı verilen yumuşak kayalardan meydana gelen bir katmanın oluşması ikinci patlamayla bazalttan oluşan daha dayanıklı bir tabakanın oluşmasıyla altta kalan tüfün erozyonunu yavaşlatan koruyucu bir yüzeyi oluşmuş oldu. Bunun üzerine geçen milyonlarca yıl boyunca sel, yağmur ve rüzgar gibi doğal afetler bu tüf tabakalarını erezyona uğratarak kilometrelerce alana yayılan bu plato ve peri bacaralarını oluşturmuştur.

ZAMAN TÜNELİNE YOLCULUK
Bildiğiniz gibi Kapadokya aslında yeraltı şehirleriyle adından bahsettirmektedir. Toprağın üstü ne kadar dikkat çekiciyse altı da bir o kadar gizemli ve keşfedilmeyi beklemektedir. Doğanın sanatsal çalışmasıyla gözlerimiz zevklenirken insanlığın kimliklerini koruma adına vücut ve beyin gücüne akıl sır erdiremeyeceksiniz.

Yeraltı şehirlerinin Asurlulardan beri var olduğuna inanılıyor. Bilinen en eski yaşam izini (8 milyon yıl önce)civelek vadisinde görmek mümkündür. Sonraki izler ise Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’ya aittir.

Devamı blog yazımızda...
 
Geri
Üst