•         

            

            

  • HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

ISO 9001 Belgesinin Sağladığı Avantajlar

mustafa26

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Eylül 2016
Mesajlar
282
Iso 9001 Belgesi



ISO ‘International Organization for Standardization’ anlamına gelmektedir. Yani Türkçe olarak Uluslararası Standardizasyon Örgütü anlamına gelen bir kalite yönetim sistemidir. Şirketler ISO koşullarını sağlayarak sahibi olabilirler. ISO’nun merkezi İsviçre’nin Cenevre kentidir. Ayrıca 90’dan fazla ülke de bu Uluslararası Standardizasyon Örgütü’ne üyedir. Belgelendirme şirketlerine yetkiler üye ülkelerde ki akreditasyon kuruluşlarınca verilmektedir. Türkiye’de akreditasyon yetkisi için tek kuruluş TÜRKAK’a verilmiştir.



ISO 9001 Belgesi Nedir?



ISO 9001 Belgesi ilgili olan kuruluşun ürün ya da hizmetlerinin uluslararası işlerde kabul görebilmesi için yönetim sistemi olarak uygulanarak sevk ve idare edilen bir yönetim stratejisi neticesinde meydana çıkarılan ve bununla birlikte kuruluşun ürün ve hizmet sürekliliğinin, kalitesinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirleyen bir belgedir.



ISO 9001 Belgesi Nasıl Alınır?



ISO 9001 etkin bir Kalite Yönetim Sistemi (KYS) kuran bir standarttır. ISO 9001 belgesi almak isteyen kuruluş, bu standardın şartlarını sağladıktan sonra bir belgelendirme kuruluşuna başvurarak belge talep eder. Belgelendirme kuruluşu ilk olarak kuruluşun bu konuda hazırlıklarını tespit ederek denetlemeye başlar. Denetim sonucunda gerekli koşulların yerine getirildiği tespit edildikten sonra iso 9001 belgesi firmaya verilir. Böylece bu belge kuruluşun hizmet ve ürünlerinin uluslararası alanda belirtilen standarda uygun olarak üretildiğini göstermektedir.



ISO 9001 Belgesinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?



- Çalışanların kalite bilincinin artmasını sağlar.

- İşletmenin piyasada itibar görmesini sağlar.

- Pazarlama faaliyetlerinde rakiplerine göre üstünlük sağlar.

- İşletmenin uluslararası geçerli bu belgeye sahip olması ihracatta avantajlı hale gelmesini sağlar.

- Müşteri memnuniyetinin ve sadakatinin artmasını sağlar.

- İşletmenin hata oranlarının, firelerinin ve yeniden işlemelerinde azalma sağlar.

- Girdi, üretim ve çıktı aşamalarının etkin bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

- İşletme faaliyetlerini standartlaştırarak dokümantasyonun oluşturulmasını sağlar.

- Geçmişe yönelik kayıtların düzenli şekilde tutulması ile altyapının kurulmasını sağlar.

- Kurumsallaşma anlamında önemli bir adımdır.
 
Geri
Üst