•         

            

            

  • HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

Bungalov Evler - Pera Wooden House

mavimavi

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
222
Gezginler için resmi olmayan, kolay inşa edilmiş ve tek katlı bir dinlenme evi yapma amacıyla tasarlanan bungalov evler, ilk olarak on dokuzuncu yüzyılın ortalarında İngilizler tarafından Hindistan'a inşa edilmiştir. Ülkenin sıcak ve güneşli iklimine en dayanıklı olarak inşa edilen evler zamanla bungalov adını almıştır. Yapılan bu ilk bungalov evler zemine alçak inşa edilmiş olup, geniş ve sarkıt sarkaçlarla korunan, geniş sundurmalardan oluşuyordu. Çoğunlukla doğal malzemelerle oluşturulan bu yapılar ekonomik olmasının yanı sıra hem her bütçeye uygun seçenekler sunuyor hem de ekolojik yapılarıyla doğanın içine mükemmel bir uyum sağlayabiliyorlar.

Türkiye'de pansiyon tarzı küçük tatil konutları olarak kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlansa da bungalov evleri normal konut olarak kullanan ülkeler de mevcut. Bungalov evleri ile dağ evleri birbirinden farklı görünse de aslında aralarında boyut ve iç tasarımı dışında çok fark bulunmamaktadır. Basit mimar tasarımı, minimal dekorasyon ve genellikle doğal malzemelerden yapılan Bungalov tarzı evler her zaman ön sundurmalara ve alçak eğimli üçgen bir çatıyla inşa edilir. Yaşayan prefabrike evler olarak da bilinen betonarme evlere göre daha az maliyetli ve daha uzun ömürlüdürler. Yapımı hızlı sürdüğü için de tercih edilen bungalov evler, genelde taşınabilir olduğu için konumu değiştirilebilir.

Basit mimar tasarımı, seyrek dekorasyon ve doğal malzemeler Bungalov tarzının vazgeçilmez bileşenleridir. Bungalovlar her zaman ön sundurmalara ve alçak eğimli üçgen bir çatıya sahiptir. Aslında birazda Gassho style tarzı mimariye sahiptir. Bungalovun dış mekanı için kullanılan malzemeler genellikle Ahşaptır. İlk zamanları fıçı tahtası en yaygın dış cephe kaplamasıydı, ardından sedir taşı, odun genellikle kahverenginin doğal bir tonunu oluşturuyordu. Dekoratif bir biçimde kalıplanmış taş, tuğla veya beton blok da kullanılmıştır. Coğrafi konum genellikle kullanılacak dış materyali belirler. Batı'da, örneğin, bölgeye özgü malzemeler olan alçı duvarlar ve kil kiremit çatılar yaygındır.

Çatı, evi güneşten korumak için geniş sarkıtlara sahip alçak eğimli bir yapıya sahiptir. Kirişler genellikle evden uzar, uçları bazen dekoratif amaçlar için kesilir. Bungalov evlerin çatıları genellikle düşük yapılır. Ancak günümüzde özellikle tatil sitelerinde ve otel tanıtım sitelerinde bungalov evlerin tarzları çok değişkendir. Aslında evin kendisi bungalov değildir ancak bungalov olarak tanımlanır. Orman bölgelerinde bulunan ve ağaçlarının altında ya da arasında olan, muhteşem bir doğa, huzur dolu, insanları mutlu eden ahşap evlere bungalov ev denir. Kısacası ağaçların arasında olan benzersiz ahşap evlerdir. Hin kültüründen esinlenerek yapılmış bungalov evler; genellikle tek katlı ve ahşaptan yapılmış veya organik yapı malzemeleri kullanılarak inşa edilen, gündelik hayatın stresinden uzaklaşıp kafa dinlenilebilecek mekanlardır.

Kaynak:
 
Geri
Üst